Wellness & Yoga.

Je wilt er even tussenuit, tijd nemen om écht uit te rusten en weer goed voor jezelf (body & mind) te zorgen?

 

Laat je dan verwennen door heerlijke, vegetarische maaltijden, yoga, wandelingen, aquajogging, uitstappen, massages, sauna,…

 

Kortom, een Wellness & Yoga week in Comigo is een heerlijke, gezonde relax-week voor jezelf!

 

Vegetarische voeding.

Tijdens de Wellness – Yoga weken (enkel in Casa Conmigo) geniet je van super gezonde whole food gerechten. Alles zo puur en onbewerkt mogelijk.

 

De gerechten zijn vegetarisch, met de optie (voor de gasten die dit willen) van vis. Verder is het menu low carb en low sugar.

 

Je geniet dagelijks van ontbijt, lunch en een 3 gangen diner. Na een wellness week heeft je lichaam dus echt een gezonde reset gekregen en kan je er weer helemaal tegen!

Beweging.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Beweging hoort daar ook bij. Daarom bieden wij verschillende sportlessen aan, waaraan je naar keuze kunt deelnemen.

 

We starten de dag met een prachtige wandeling in de vallei, of langst de kliffen en het strand.

 

Elke namiddag kan je genieten van een ontspannende yoga of relaxercise les, op het yoga terras of in onze mooie yoga dome.

 

3 keer per week kan je meedoen met aquajogging of bodyshape. Een iets intensievere spieropbouwende sportles. Onze enthousiaste sportleraren maken er steeds iets moois van. Pret verzekerd!

 

Uitstapjes.

Er staan ook een aantal leuke uitstappen op het programma. 

 

Lagos, op 30 minuten rijden, is een aantrekkelijke, gezellige kustplaats. Wie het centrum binnenloopt, merkt de levendige dynamiek van een bloeiende stad. Overal vind je leuke terrasjes, er is een mooie boulevard en in het seizoen worden er tal van evenementen georganiseerd.

 

Silves, op 20 minuten rijden, was tijdens de Arabische bezetting de hoofdstad van de Algarve. Hieraan dankt de stad haar herenhuizen en haar rode kasteel dat het ontdekken waard is.

 

Shopping, ben je iets vergeten of hou je gewoon enorm van shoppen? Op slechts 10 minuten rijden kom je terecht in een groot shoppingcenter. Je vindt hier alle grote merken. 

 

Op aanvraag kunnen wij nog veel meer voor je boeken. Denk aan suppen, surfen, paardrijden, boottocht, downhillen…

Behandelingen.

Bij een geslaagde Wellness week mogen ook de behandelingen niet ontbreken! Tijdens je verblijf bieden wij je een massage aan van 25 min, en 2 lymfedrainages.

Meer ontspanning nodig? Dan boek je lekker behandelingen bij. In ons aanbod: massages, schoonheidsbehandelingen, osteopathie, accupunctuur, bodywraps,…

Wil je weten welke behandelingen wij aanbieden? Neem dan zeker een kijkje op onze behandelingenpagina! Je vindt er naast massage, manicure, osteopathie ook haaranalyse, accupuntuur, huidanalyse en zoveel meer!

Beschikbaarheid.

Casa Conmigo

Beschikbaar Vasten
Beschikbaar Wellness & Yoga
Niet beschikbaar
Gesloten
Hormoon Retreat
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Aankomst & Vertrek.

Je kiest zelf vluchten die je het best passen, wij passen onze transfers hieraan aan. Je bent de ganse aankomstdag en vertrekdag welkom! Je kan meteen in je kamer, en hoeft op vertrekdag niet voor een bepaalde tijd de kamer te verlaten.

Corona beleid.

Mocht je onverhoopt door een corona-gerelateerde reden je reis niet kunnen maken, dan kan je je reis tot 48 uur voor aankomst kosteloos verzetten.

Annulatie beleid.

Tot 28 dagen voor aankomst kan je gratis annuleren. Vanaf 28 dagen tot 14 dagen voor aankomst is 50% van de reissom verschuldigd en vanaf 14 dagen voor aankomst 100%. Kijk dus zeker na of je een reisverzekering hebt, mocht je bijvoorbeeld door ziekte moeten annuleren kort voor vertrek. Heb je geen reisverzekering? Dan kan je bij ons een annuleringsoptie afsluiten. In dat geval kan je bij ziekte, ongeval, overmacht, epidemie,… kosteloos annuleren.

Hier vind je hierover meer informatie. 

Prijzen 2023.

(per persoon)

1 persoonskamer
2 persoonskamer
6 nachten*
€ 1085
€ 980
10 nachten
€ 1730
€ 1595
13 nachten
€ 2210
€ 2055

*Een verblijf loopt steeds van maandag tot zondag. Aankomen op zondag (enkel mogelijk na 14u) en/of vertrekken op maandag (check out voor 10u) kan indien we beschikbaarheid hebben. De prijs voor een extra nacht is in dat geval 172 euro voor een single room en 155 euro voor een gedeelde kamer (pp.). Neem hiervoor contact met ons op via mail karen@vitaliseportugal.nl.

Agenda Casa Conmigo 2023.

Vanaf 13 maart 2023 is Casa Conmigo elke week geopend. De week start steeds op maandag. Een verblijf telt 6, 10 of 13 nachten.

Wellness & Yoga in Casa Conmigo.

  • 20/03/2023 tot 26/03/2023
  • 22/05/2023 tot 28/05/2023
  • 19/06/2023 tot 25/06/2023
  • 17/07/2023 tot 23/07/2023
  • 14/08/2023 tot 20/08/2023
  • 11/09/2023 tot 17/09/2023

Vasten in Casa Conmigo.

Alle andere weken. 

Inbegrepen in het Wellness & Yoga programma.

Onze Principes.

Ons wellness programma, dat gebaseerd is op onze jarenlange (meer dan 15 jaar!) ervaring,  wordt nog elke dag verfijnd en bijgestuurd om nog efficiënter te zijn. Het steunt op een paar belangrijke principes:

 

Vegetarisch: het wellness programma is vegetarisch met uitzondering van een aantal dagen waarop we voor de gasten die dit wensen vis serveren. We letten op de ph waarde van voeding, omdat we het lichaam willen ontzuren. Aangezien dierlijke producten verzurend zijn, gebruiken we ze dus tijdens de wellness week slechts beperkt. 

 

Low carb: we serveren minder en vooral complexe koolhydraten tijdens de wellness week. Wanneer je koolhydraten eet, stijgt je bloedsuiker (glucose). Wanneer je teveel koolhydraten eet, zijn je cellen vol met glucose en kan er glucose achterblijven in je bloed. Glucose in het bloed verstopt de aders, veroorzaakt ontsteking,…
Bijna alle koolhydraten worden opgeslagen als vet. Insuline is het hormoon dat de glucose naar de vetcellen brengt. Wanneer je teveel koolhydraten eet, stijgt de insuline in je bloed. In hoge dosissen is insuline giftig, veroorzaakt celbeschadiging, kanker en atherosclerose, zenuwschade en pijn in de ledematen. Bovendien zorgt een constante hoge level van insuline ervoor dat de cellen niet meer reageren op insuline. Dat noemt insuline resistentie en kan leiden tot diabetes type 2 en hartziekten, alzheimer etc. 
Insuline resistentie doet het lichaam geloven dat er niet genoeg glucose in de cellen opgeslagen is, en stuurt het signaal om spiermassa te gaan gebruiken om glucose te maken. Resultaat? Je verliest spiermassa en wordt dikker. In de plaats van je energiek te voelen na het eten, voel je je moe en voel je behoefte aan meer koolhydraten. Omdat je nu ook minder spieren hebt, wordt bewegen zwaar en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

 

Voeding met een lage zuurtegraad: om het lichaam de kans te geven zich van opgehoopte toxines te ontdoen. Bij lage zuurtegraad denken we aan groenten, fruit, noten en zaden. Zure voeding is oa vlees, additieven, transvetten,… Gifstoffen die niet meteen afgevoerd kunnen worden worden opgeslagen in de vetcel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam deze vetcel niet goed kan gebruiken voor energievoorziening. We blijven dan werken op een koolhydraatverbranding, en niet op vetverbranding. 

 

Gezonde vetten: naast olijfolie gebruiken we ook kokosolie en MCT olie tijdens het programma omdat het goed tegen hogere temperaturen kan, ontstekingsremmend werkt, snel door het lichaam gebruikt wordt en niet in de vetcellen opgeslagen wordt. 

 

Alcoholvrij: tijdens de wellness week bieden we geen alcoholische dranken aan.