| | |
Sport

Ontspanning door inspanning

Ontspanning door inspanning

Bij Vila Mimosa starten we steeds de dag met een mooie ochtendwandeling. En dit is niet saai, want elke dag kiezen we een andere route. Zo bezoek je in groep het flamingomeer of geniet je van het uitzicht aan de zee en de kliffen. De lengte van de wandelingen, evenals het sportprogramma, bouw je stelselmatig op. Vila Mimosa houdt ook rekening met ieders conditie. Zo wandelen we bijvoorbeeld vaak in twee groepen. Uiteraard kies je zelf bij welke groep je aansluit.

Voor de lunch kan je deelnemen aan bodyshape waarbij alle spieren en lichaamsdelen aan bod komen. In de namiddag vindt het aquajoggen plaats in het zwembad, een prettige manier om vet te verbranden en spiermassa op te bouwen zonder de gewrichten te belasten. 's Avonds is het tijd om te ontspannen. Dat kan tijdens een sessie yoga of relaxercise. Bij mooi weer is dat op het dakterras, met prachtig uitzicht op de omgeving.

Excursiemogelijkheden

Tijdens de kuur zijn twee uitstappen inbegrepen. We gaan met zijn allen op stap naar Albufeira, de toeristische trekpleister van de Algarve. Deze stad biedt een mooi uitzicht op de oceaan. Wil je sightseeing combineren met shopping? Dan kan dat ook! Je loopt er al winkelend door de oude stad.
Wie graag ‘go local’ gaat, is wellicht meer fan van de uitstap naar Loulé. In dit bergstadje bezoeken we de historische binnenstad en een boerenmarkt met diverse lokale producten.
Optioneel biedt Vila Mimosa een begeleide fietstocht op e-bikes aan. Tijdens deze fietstocht zie je op een vlotte manier meer van de omgeving en natuur in de Algarve.

Wandel je warm

Bij het krieken van de ochtend geniet je van een lekker kopje kruidenthee in afwachting van de dagelijkse check van je bloeddruk. Was alles in orde? Dan stretchen we ons lichaam en gaan met zijn allen op tocht in de omgeving.
Elke dag kiezen we een andere route. Waan je een echte schapendrijver en wandel tussen een kudde uit de buurt. Tijdens de ‘pink route’ spotten we onze roze vrienden, de flamingo’s. De vlonderwandeling leidt ons dan weer doorheen een prachtig natuurgebied in de Algarve. Het kan ook actiever! Je klautert en klimt langs de kliffen of geniet op strand gewoonweg van de massage van je blote voeten in het losse zand.

Fun op de fiets

Wie liever de benen verruilt voor een set wielen, kan dit bij ons aangeven. Optioneel biedt Vila Mimosa ook begeleide e-Bike tochten aan. Zo zie je ineens veel meer van de omgeving op een vlotte manier.

Spierversterkend sporten

Na het ontbijt start aerobics, BBB, pilates of bodyshape. Dit is niet alleen tof om te doen, het werkt ook spierversterkend. Door in beweging te blijven tijdens het vasten, haalt het lichaam de nodige eiwitten voor energie niet uit de spieren, maar wel uit de vetten.

Joggen in het water

Wie van water houdt, komt in de namiddag aan zijn trekken, want dan staat er aquajogging op het programma. Aquajogging is een vorm van conditietraining waarbij je in het water ‘loopt’ met behulp van een gordel of ‘wet belt’. Hierdoor blijf je recht in het water. Doordat er geen contact is met de grond, is er geen schokbelasting voor de gewrichten. In combinatie met muziek, spel en een motiverende sportleraar, beleef je hiermee zeker een leuke tijd!

Ontspan en kom tot rust

Op het einde van de dag biedt Vila Mimosa haar gasten een sessie yoga of relaxercise aan. Dit is dé ideale manier om tot rust te komen en geïnspireerd te geraken om je helemaal te geven tijdens deze detox vakantie. Na afloop van de sessie voel je je ongetwijfeld beter, en ga je een goede nachtrust tegemoet.

Onze trips bekijken en boeken?
Klik dan op de onderstaande knop!

Book On MyTime
VITALISÉ PORTUGAL

Vale Rabelho | Gale, Albufeira 8200-428, Portugal
+31 652 860 800
info@vitaliseportugal.nl

zoover
IN DE PERS

De Telegraaf Goed Gevoel My Weekly Top Santé Condé Nast Traveler feeling Irish Examiner De Telegraaf Vrouw libelle Men's Health Gloss

Vind ons via | | |
© 2020 | Vitalisé Portugal