Reiki Retreat in Casa Conmigo.

Tera Mai™ Reiki & Seichem opleiding

Reiki is een healingstroom die zich in ieder van ons bevindt, echter in de loop der tijd raakt het kanaal waardoor de energie stroomt vaak verstopt en is er een slechte energiestroming. Door een Reiki cursus te volgen,  wordt dit kanaal terug opengesteld en word geleerd dit toe te passen voor een healing voor jezelf of voor anderen. 

 

Je leert technieken om bijv. stress te verminderen,  jezelf of kinderen beter te laten slapen, om pijn te bestrijden, … 

 

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is Reiki? Van waar komt het?  Hoe werkt het? …
  • Je ontvangt de Tera-Mai™ Reiki & Seichem initiatie.
  • Je krijgt uitleg over hoe je jezelf kan behandelen, de verschillende handposities en enkele voorbeelden voor de behandeling van anderen.
  • We geven onszelf, onder begeleiding, dagelijks 2 reiki behandelingen. Dit legt een goede basis om thuis verder te gaan met Reiki.
  • Je krijgt extra tools om anderen een Reiki sessie te geven, dit zetten we ook om naar de praktijk door elkaar een Reiki sessie te geven.
  • Er is voldoende tijd om jouw ervaringen, verloop van de oefenperiode, eventuele vragen en/of opmerkingen te bespreken.

De prijs voor deze opleiding is 185 euro. Natuurlijk krijg je ook een certificaat 1ste graad Tera Mai™ Reiki en Seichem.   

 

Door het volgen van een Reiki cursus leer je opnieuw bewust te worden van deze natuurlijke energie en hoe je deze zuiver in kunt zetten voor jezelf en anderen. Deze energie ondersteunt jou en de persoon die jij Reiki geeft in het opheffen van blokkades en brengt je meer in contact met jezelf en je intuïtie.

- Tine Vanthillo -

Workshop ‘Manifestatie’

 
Tijdens deze middag ga je op zoek naar wat je dromen en verlangens zijn, en leer je hoe je deze kan ‘manifesteren’. Je maakt een manifestatie bord en leert tips & tricks om je doelen niet uit het oog te verliezen.
 
De prijs van deze workshop is 80 euro.
 

Er ging voor mij een nieuwe wereld open. Eerst was er een warm onthaal, de theorie volgde en nadien de inwijding en het aanleren hoe je Reiki toepast op jezelf. Ik heb een heel speciale dag meegemaakt wat met geen woorden te beschrijven is. Zo mooie ervaring raad ik iedereen aan. Tine kent haar vak en stond open voor vragen. Ook nadien kon ik steeds met vragen bij haar terecht. Een supertop dame met heel veel ervaring. Ik kan iedereen aanraden om bij haar ofwel een sessie te doet alsook het aanleren van Reiki om dit op jezelf toe te passen.

Chantal

Tine is een zachte warme vrouw, vrolijk en met een luisterend oor. Op een rustige en gezellige manier neemt Tine je mee door deze bijzondere opleiding. De daaropvolgende dagen ga jezelf reiki geven. Er wordt van alles in gang gezet, soms kan het even verwarrend zijn maar Tine staat steeds paraat om je vragen te beantwoorden hieromtrent. Ik blijf mezelf zo goed als dagelijks Reiki geven en sinds een maand of drie ben ik voorzichtig reiki aan anderen gaan geven om te oefenen. Heerlijk als je merkt dat je op deze manier andere mensen kunt helpen met loslaten of ontspannen. Wauw! Zelf geef ik yoga en ik moet zeggen dat Reiki een enorm waardevolle aanvulling is voor mijn yoga beleving en mijn lessen.

Monique

Wat een ervaring! Ik voelde de energie letterlijk stromen. Het gaf me een geborgen, veilig en ontspannen gevoel. Heel ontroerend en magisch tegelijk. Na de sessie was ik ”gebeten” door Reiki, wilde het zelf leren. Ik schreef me in voor een Reikicursus bij Tine. Ze zorgde voor een warm welkom, een thuisgevoel. Tine vertelde over de geschiedenis en principes van Reiki a.d.h.v. een door haar samengestelde cursus. Voor de lunch volgde de afstemming op de Reiki-energie. Hierdoor kan ik mezelf met Reiki behandelen. Het helpt me het verlies van mijn zus te verwerken, brengt me tot rust en in balans. Reiki heelt, ook fysiek. Binnenkort hoop ik ook anderen Reiki te geven. Dit gevoel wil ik zeker delen met anderen!

Claire

Vandaag was er een geschenk voor mezelf gepland. Een cursus Reiki & Seichem 1ste graad bij Tine. Heel mooi wat het met je doet en ook een mooie aanvulling in mijn praktijk. Ik heb “GEVOELD” en “GENOTEN” …. en er was direct een hele goeie klik met Tine. Toch ferm dat we dit aan elkaar kunnen doorgeven… Benieuwd wat het me nog verder zal brengen….

Gerda

Ik heb gisteren Reiki gegeven aan onze jongste dochter. Ze was over haar toeren en vroeg om Reiki. Door haar autisme is ze altijd heel sceptisch… maar, ik was onder de indruk van haar reactie achteraf. Ze vond het heel troostend…. Reiki “gaf” haar niets maar “nam weg” zei ze… Tijdens de Reiki kon ze haar tranen niet bedwingen…. Ik ben zooooooooo content dat “ik het kan” Yes!

Karin

Ik laat het sinds een week terug bewust dagelijks stromen. Ik zat er even door de laatste tijd (kindjes sinds september om de beurt ziek, geen slaap, ...) en nu voel ik me beter. Zat ook zo vol stress en boosheid en dat voel ik nu langzaam van me wegglijden. Net mijn zoontje ook supergoed kunnen kalmeren tijdens een serieuze aanval van overprikkeling.

Els

Reiki Sessies

 

Reiki is een zachte helende methode die levensenergie stuurt naar daar waar het nodig is. Het spoort blokkades op, heelt emoties en lost ze op. Het verzacht pijnen, geeft inzichten en inspiratie.
 
Tijdens de Reiki week kan iedereen die daar behoefte aan heeft een reiki sessie boeken.
 
De prijs van een Reiki sessie is 80 euro.

Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen, blokkades op te ruimen, jezelf ontprikkelen, je energie beter door te laten stromen en een proces van innerlijke groei in gang te zetten.

- Tine Vanthillo -

Tera Mai™ Reiki & Seichem Master-leraar Tine Vanthillo.

Ik ben Tine Vanthillo en heb 2 fantastische kinderen en een lieve man. Het werd me al snel duidelijk dat mijn kinderen, net als ik, erg gevoelig zijn voor externe prikkels. Ze hebben vaak last van hoofdpijn en buikpijn. Rustig inslapen was dan vaak een probleem. Na veel zoeken kwam ik jaren geleden terecht bij een reikitherapeut. Mijn kinderen hadden zoveel baat bij de reikibehandelingen waardoor hun klachten steeds verdwenen. 

 

Een tijdje geleden startte ik noodgedwongen een reis naar mezelf. Ik ontdekte dat ik mijn “ware zelf” veel te lang had genegeerd. Voor mezelf zorgen was moeilijker dan voor anderen. 

 

Ik ging mezelf verdiepen in de kracht van Reiki en volgde een heel aantal cursussen. Ik leerde mijn energielevel beter “managen” en kwam terecht in een prachtige reis. Ik behandelde mezelf steeds vaker met Reiki waardoor ik mij rustiger en meer ontspannen voelde. Ook verdwenen er een aantal angsten. Zo kwam ik steeds dichter en dichter bij mijn heerlijke zelf. 

Meest gestelde Vragen.

Je kan de opleiding volgen tijdens je verblijf bij Casa Conmigo van 8 augustus tot 15 augustus.

Ja, dat kan! Het is een mooie herhaling en je leert Reiki (weer) toepassen in je dagelijkse leven.

Zeker weten! De cursus is gebaseerd op het principe dat reiki versterkend werkt en goed gecombineerd kan worden met de kracht van andere therapieën en systemen.  

Nee, je hoeft niet in Reiki te geloven. Reiki doet zijn werk, ook al geloof je er niet in. Uiteraard dien je ervoor open te staan om het te proberen. Je zal merken dat je eigen ervaringen met Reiki de beste overtuigingskracht bezitten. Je kan je dus perfect laten behandelen of een cursus volgen zonder in Reiki te geloven. 

Nee, absoluut niet. Alles en iedereen is energie en we maken allemaal deel uit van dit energieveld. Reiki is gewoon een methode om je bewust te worden van deze energie en ermee te leren werken. Deze methode kan iedereen aanleren. 

Ja, zowel bij het voorkomen als het behandelen van burn-out is Reiki een waardevolle ondersteuning. Ter preventie ondersteunt het de bewustwordingsprocessen waardoor je beter in staat bent te zien op welk vlak het dreigt fout te lopen en hoe je beter voor jezelf zou kunnen zorgen. Bij herstel zijn regelmatige behandelingen zeer heilzaam om het energieniveau weer aan te vullen.

De initiatie zorgt ervoor dat je Reiki-leraar via een ritueel jouw contact met het energieveld weer verbetert of herstelt. Je krijgt als het ware een nieuwe verbinding met de vermogens die je reeds van nature bezit.

Ja, dat kan, de opleidingsmomenten worden ingepland op tijdstippen waarop er geen andere activiteiten zijn.