Prachtige wandelingen.

Als er iets is waar Algarve goed in is, dan is het wel de prachtige omgeving en de mooie wandelingen!

 

Elke wandeling is verschillend. Zo kom je de ene keer voorbij het  flamingomeer en geniet je een andere keer van het uitzicht aan de zee en de kliffen. De vlonderwandeling leidt ons dan weer doorheen een prachtig natuurgebied in de Algarve.  Je klautert en klimt langs de kliffen of geniet op strand gewoonweg van de massage van je blote voeten in het losse zand.

Yoga & Stretch.

Word je soms traag, pijnlijk en vol spanning wakker? Dit wordt vaak veroorzaakt doordat je overdag minder lichamelijk actief bent of lange tijd op een laptop hebt gewerkt. Maar ook om je algemene stress-level naar beneden te halen is een sessie yoga of stretch heilzaam.

 

Een sessie yoga of relaxercise is dé ideale manier om tot rust te komen en geïnspireerd te geraken om je helemaal te geven tijdens je detox vakantie. Na afloop van de sessie voel je je ongetwijfeld beter, en ga je een goede nachtrust tegemoet.

Aqua Joggen.

Wie van water houdt, komt in deze les aan zijn trekken.

 

Aquajogging is een vorm van conditietraining waarbij je in het water ‘loopt’ met behulp van een gordel of ‘wet belt’. Hierdoor blijf je recht in het water. Doordat er geen contact is met de grond, is er geen schokbelasting voor de gewrichten. In combinatie met muziek, spel en een motiverende sportleraar, beleef je hiermee zeker een leuke tijd!

Spieren Versterken.

Dat kan me aerobics, BBB, pilates of bodyshape. Dit is niet alleen tof om te doen, het werkt ook spierversterkend.

 

Door in beweging te blijven tijdens het vasten, haalt het lichaam de nodige eiwitten voor energie niet uit de spieren, maar wel uit de vetten.

Het Programma in Vila Mimosa.

Volgende sportlessen staan dagelijks op het programma:

  • wandelingen in de prachtige omgeving
  • aquarobics of aquafitness of aquajogging
  • BBB of aerobics of pilates
  • relaxercise of yoga

* onder voorbehoud. In Vila Mimosa vind je het schema aan de receptie en aan de eetruimte.

 

In de warme zomermaanden passen we het programma aan, zodat de activiteiten plaatsvinden op de minder hete momenten van de dag.

 

Wij werken het liefst met kleine groepen (maximum 18 gasten), zo kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en advies op maat. Bij aankomst in Vila Mimosa maken we graag met jou kennis. Tijdens een persoonlijk intake-gesprek overlopen we samen je algemene gezondheid, gewicht, bloeddruk en vetpercentage. Na de kuur volgt weer een gesprek en evalueren we de persoonlijke resultaten.

 

Om onze gasten te ondersteunen en te stimuleren verder een verbeterde levensstijl aan te nemen krijg je bij vertrek een boekje met tips en recepten mee naar huis. Een gezonder leven start bij Vitalisé en gaat thuis gewoon door!