Hormoon Retreat 26 juni.

Pak je hormonale onbalans aan en voel je weer jezelf!

Worstel je door je overgangsjaren heen? Zijn je PMS klachten allesoverheersend? Heb je genoeg van slapeloze nachten, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, onverklaarbare angst, moeite met het vinden van woorden en opvliegers? Je gewicht wil maar niet zakken, hoe hard je het ook probeert?

Stel je je voor om weer uitgerust wakker te worden, een brein te hebben dat kalm, vrolijk en helder is, en eindelijk terug gewicht te kunnen verliezen op een gemakkelijke en blijvende manier? Om weer blij te zijn met je lijf?

Programma.

Tijdens het Hormoon Retreat in Casa Conmigo staat alles in het teken van hormonale onbalans. Samen met Dr. Gynn ga je op zoek naar oplossingen die voor jou werken:

 • Voeding en hormonen: gedurende het ganse retreat krijg je super gezonde whole foods. Bovendien leer je tijdens je verblijf over gezonde voeding bij hormonale onbalans.
 • Lezingen en ronde tafel gesprekken: Dr. Gynn geeft je tijdens haar lezingen waardevolle inzichten, informatie en praktische tips.
 • Hormoon Consult: je bespreekt je individuele situatie persoonlijk met Dr. Gynn (twv 250 euro)
 • Online Programma: na je retreat heb je 1 jaar toegang tot het online programma ‘Sparkle’ (twv 329 euro)

Extra’s.

Er is meer!

 • Het lichaamswerk (hormoon-yogalessen, somatische ontspanningsoefeningen) wordt verzorgd door Iris Josephina, een echte specialist op vlak van hormonen
 • Iris geeft je ook een lezing over je hormonen en bloedsuikerregulatie en een lezing over cyclisch leven in verbinding met je cyclische lichaam (ongeacht in welke levensfase je bent)
 • Astrid van der Krogt, onze in-house manager en nutritioniste, zal je op basis van haaranalyse een gepersonaliseerd voedingsadvies geven
 • Verder staat er een fijn team klaar voor het begeleiden van wandelingen en je te pamperen met behandelingen!

Ginny Chamorro.

Na mijn opleiding in het Erasmus MC Rotterdam ben ik ondertussen al meer dan tien jaar werkzaam als allround gynaecologe. Naast mijn werkzaamheden in diverse klinieken heb ik ook gewerkt bij de integrale vrouwenpoli in Boxmeer. Momenteel werk ik in de prachtige internationale kliniek ACIBADEM in Amsterdam. Hier behandel ik vrouwen met veel verschillende problemen. Menstruatieklachten, cystes, verzakkingen en urine-incontinentie bijvoorbeeld. Als er een chirurgische ingreep nodig is, voer ik die zelf uit. Dit varieert van een hysteroscopie (kijken in de baarmoeder), laparoscopie (kijken in de buik) tot aan vaginale operaties waarmee ik verzakkingen of urine- incontinentie verhelp.

 

Vrouwenklachten verhelpen met een operatie is erg dankbaar werk maar er blijven nog zoveel klachten over waar een operatie geen oplossing voor is. Dit was voor mij een reden om te starten met een orthomoleculaire studie (kPNI, klinische psycho neuro immunologie). Hier leerde ik wat een enorme impact leefstijl heeft op het ontstaan van klachten en ziektes. Maar ook dat leefstijl een prachtige tool is om van veel vrouwenklachten af te komen.

 

Een paar jaar geleden startte ik mijn eigen praktijk DrGynn. Hier pas ik deze tools (oa voeding, stress, slaap en beweging) succesvol toe bij het adviseren van vrouwen. Omdat de adviezen zo goed werken geef ik niet alleen consulten maar verspreid ik mijn kennis ook via lezingen, opleidingen en nu dus via mijn eerste retreat. Heel gaaf om vrouwen dan wat langer en intensiever te kunnen adviseren. Vooral omdat ik ondertussen weet dat het elke vrouw zoveel brengt.

 

De vrouwen die ik zie zijn leergierig wat de kern is van succes. Ben jij ook zo’n vrouw, en voel je dat je hormonen niet optimaal in balans zijn. Begin je vervelende ‘vrouwenkwalen’ te ontwikkelen varierend van prikkelbaarheid, cyclusstoornissen totaan gewichtstoename. Of heb je het idee dat je steeds meer overgangsklachten ervaart? Dan is dit retreat echt wat voor jou!

 

Ik neem alle tijd om je verhaal te horen en kan je uitleggen wat er hormonaal gezien nou eigenlijk in je lijf gebeurd. Zowiezo ga ik je een breed advies geven over jouw eigen unieke gezondheid.

Ik leer je oa wat je zelf kunt doen met leefstijl (voeding, beweging, slaap, ontspanning, sociaal en zingeving). Daarbij houd ik rekening met je achtergrond en levenshouding. Hierdoor krijg je je hormonen meer in balans en dat helpt je de jaren die nog voor je liggen zo gezond, gelukkig en stralend mogelijk te zijn. Dat wil toch elke vrouw!

 

https://drgynn.nl/

https://www.instagram.com/drgynn/

https://www.facebook.com/drgynn

Astrid van der Krogt.

Astrid runt al 10 jaar retreats voor Vitalisé. Ze heeft al honderden gasten begeleid met voedingsadviezen. Bovendien is ze een klinisch hypnotherapeut, reiki master, yoga docente en heeft een achtergrond als holistisch massagetherapeut.
 
Haar kennismaking met alternatieve geneeswijzen begon al vroeg in haar jeugd. Ze kampte met allergieën (waaronder astma) waardoor ze vaak langdurig school moest missen. Het was vanzodra ze bij alternatieve artsen kwam, het een stuk beter met haar ging. Mede door haar voeding aan te passen.
 
Ze voltooide haar studies als sociaal dienstverlener, sociaal cultureel werker en richtte zich daarna op de voedingsleer. Als jongvolwassene reisde ze naar India om een yoga teacher training te volgen. Later verdiepte ze zich in hypnotherapie en psychosociaal therapie. Op dit moment doet ze een studie over slaapproblemen.  Astrid is multi-gedisciplineerd en kan op verschillende vlakken een enorme ondersteuning bieden.

Iris Josephina.

Iris is een Functional Hormone Specialist, orthomoleculair adviseur, hormonale gezondheidscoach en geboortebegeleider met een academische achtergrond in medische antropologie en vrouwenstudies. Ze kwalificeerde zich ook in holistische gezondheid van vrouwen, traditionele verloskundige praktijken en trauma-geïnformeerde coaching.

Haar werk draait om onze menstruatie en levenscycli van menstruatie tot postpartum. In al haar werk ligt de belangrijkste focus op het leren kennen van ons lichaam (lichaamsgeletterdheid), het delen van hulpmiddelen om weloverwogen lichaamskeuzes te maken en het cultiveren van een gevoel van verbondenheid met het lichaam tijdens alle veranderingen en cycli die ons lichaam doormaakt.

Ze geeft mensen de ruimte om thuis te komen in zichzelf door hun lichaam en cycli te omarmen, cyclisch te leven en in flow te zijn met hun cycli in plaats van tegen hen in te gaan. Iris ondersteunt cyclische wezens door middel van online coaching, cursussen & lessen, kringen en retraites; en haar gratis online community Womb Wellness Circle.

https://www.cycleseeds.com/

https://www.instagram.com/cycleseeds/

Beschikbaarheid.

Casa Conmigo

Beschikbaar Vasten
Beschikbaar Wellness & Yoga
Niet beschikbaar
Gesloten
Hormoon Retreat
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Aankomst & Vertrek.

Je kiest zelf vluchten die je het best passen, wij passen onze transfers hieraan aan. Je bent de ganse aankomstdag en vertrekdag welkom! Je kan meteen in je kamer, en hoeft op vertrekdag niet voor een bepaalde tijd de kamer te verlaten.

Corona beleid.

Mocht je onverhoopt door een corona-gerelateerde reden je reis niet kunnen maken, dan kan je je reis tot 48 uur voor aankomst kosteloos verzetten.

Annulatie beleid.

Tot 28 dagen voor aankomst kan je gratis annuleren. Vanaf 28 dagen tot 14 dagen voor aankomst is 50% van de reissom verschuldigd en vanaf 14 dagen voor aankomst 100%. Kijk dus zeker na of je een reisverzekering hebt, mocht je bijvoorbeeld door ziekte moeten annuleren kort voor vertrek. Heb je geen reisverzekering? Dan kan je bij ons een annuleringsoptie afsluiten. In dat geval kan je bij ziekte, ongeval, overmacht, epidemie,… kosteloos annuleren.

Hier vind je hierover meer informatie. 

Prijs Hormoon Retreat.

(per persoon)

1 persoonskamer
2 persoonskamer
6 nachten*
€ 1800
€ 1650

Inbegrepen:

 • 6 overnachtingen
 • Full pension
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Gebruik van zwembad, Zweedse en infrarood sauna, jacuzzi
 • 2 lymfedrainages
 • Dagelijks gespreksmoment (lezing of gesprek)
 • Dagelijks begeleide wandeling in de prachtige omgeving
 • Hormoon yoga /somatische ontspanningsoefeningen
  dagelijks
 • Nutritioneel advies op basis van haaranalyse

Vergoeding.

Voor ondernemers: de kost voor dit retreat kan onder de categorie preventieve zorg of preventie cursus vallen. Deze kosten kunnen bij de belastingsdienst (deels) worden afgetrokken. Informeer bij je belastingsadviseur naar de voorwaarden.

Voor werknemers: vraag na bij je werkgever of (een deel van) je verblijf kan worden vergoed in het kader van werkkostenregeling of vanuit het preventiebudget.

Via de zorgverzekering: vraag bij je verzekering na of er in het kader van preventieve gezondheidszorg een vergoeding wordt geboden.