| | |
Spa

Kom volledig tot rust

Tegenwoordig word je bijna dagelijks blootgesteld aan giftige stoffen. Deze zijn overvloedig aanwezig in onze voeding en het milieu en hierdoor erg lastig om te vermijden. Om het ontgiftingsproces een handje te helpen, maak je best regelmatig gebruik van een sauna of stoombad. Meteen een ideale gelegenheid om ook eens te genieten in positieve gedachten.

In onze gloednieuwe spa kan je genieten van finse sauna, turks stoombad, infrarood sauna en relax ruimte.

Finse sauna

De warmte van een Finse sauna zorgt er niet alleen voor dat giftige stoffen en zware metalen die onder de huid verborgen zitten, vrijkomen door zweet en ademhaling. Blootstelling aan de hoge warmte maakt ook dat er een kunstmatige koorts ontstaat. Koorts stimuleert het lichaam met het natuurlijke genezingsproces. Hierdoor wordt het immuunsysteem aangemaand om een groter aantal ziektebestrijdende witte bloedcellen en antilichamen te produceren die dan weer virussen en andere pathogenen elimineren.

Infrarood sauna

Het infrarood warmtesysteem biedt je niet alleen de traditionele voordelen van een sauna, maar heeft extra voordelen. Het ontspant je spierweefsels, vertraagt het verouderingsproces en helpt je cellulitis te verminderen.

Turks stoombad

Het Turks stoombad is goed voor neus en luchtwegen en net als de Finse sauna een vorm van ontspanning in combinatie met lichaamsreiniging. Als we het stoombad dan ook nog eens verrijken met eucalyptus, dan is dit niet alleen heilzaam maar ook heerlijk verfrissend.
Het stoombad is vochtig en minder heet dan een sauna. Tijdens het Turks stoombad wordt ook de huid schoongespoeld, zodat deze achteraf zachter en schoner is. Heb je last van verkoudheid, hoesten of heesheid? Probeer dit dan ook zeker uit, een stoombad vermindert doorgaans ook de slijmproductie.

Ontspanning door massage

Bij de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Boek deze massage en geniet van de strijkende bewegingen of de ritmische slagen op je huid. Ook het kneden ervan doet deugd. Hierdoor geraken de weefsels beter doorbloed. De afvalstoffen vinden hun weg naar buiten en de stofwisseling verbetert. Het resultaat: een totale ontspanning van jouw lichaam.

Naast Zweedse massage biedt Vila Mimosa ook verschillende andere soorten massage aan: indiaanse hoofdmassage, voetreflexologie, emotionele detox massage,... Laat ons gerust weten wat jouw voorkeur geniet.

Lymfedrainage tegen zware benen

Lymfedrainage al eens uitgeprobeerd? Deze massagetechniek stimuleert het lymfesysteem en vochtafvoer in het lichaam. Zo verdwijnen verschillende afvalstoffen uit het weefsel. In het programma voorzien we twee keer een lymfedrainage. Weg dus zware benen! Ook zal het helpen de oorzaken van de cellulitis tegen te gaan.

Doe die darmspoeling

Om schadelijke bestanddelen zoals voedingsresten en afval dat achterblijft in de darmzakken eens op te ruimen, is een klysma af en toe heilzaam. Een klysma reinigt over het algemeen alleen het laatste gedeelte van de dikke darm. Vila Mimosa biedt deze darmspoeling vrijblijvend aan.

Verkies je een intensieve reiniging van de gehele dikke darm? Kies dan voor een colonhydrotherapie behandeling. Doordat het water onder lichte druk wordt ingebracht, bereikt dit de gehele dikke darm. De harde korsten en brokken die zich in de loop der jaren hebben vastgezet aan je darmwand, zijn een bron van zelfvergiftiging. De bedoeling is om hen door het water te weken en mee eruit te trekken. Ook in Nederland kun je terecht in gespecialiseerde centra, bijvoorbeeld Gezondheidscentrum Santura.

Leve de leverpakking

Om de lever te stimuleren toxines af te voeren, kun je in Vila Mimosa na de avondsoep een warme kruik krijgen. Leg deze ter hoogte van de lever terwijl je rust. Op die manier kan de lever ontgiften.

Gezichtsmasker van groene klei

Breng tijdens de kuur ook eens een detox gezichtsmasker van onze groene klei aan. Ook dit is inbegrepen tijdens je verblijf, experimenteer dus gerust. Het masker bevordert de celhernieuwing, werkt reinigend en gifafdrijvend. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van de huid.

Detox bodywrap

In Vila Mimosa bieden we een detox body wrap aan. Groene thee en/of gember geven deze pakking ontgiftende en zuiverende eigenschappen.

Schoonheidsbehandelingen

Bij onze schoonheidsspecialiste kan je terecht voor een gezichtsbehandeling, een manicure en pedicure. Zij is Engelstalig en vertelt je ter plekke meer over de behandelingen en over Vila Mimosa.

Osteopathie brengt evenwicht

Ook via osteopathie zoek je naar een evenwicht tussen lichaam en geest. Het is een zachte geneeswijze die de totale mens behandelt. De osteopaat kijkt niet alleen naar de klacht, maar gaat in heel het lichaam manueel op zoek naar een mogelijke oorzaak. Onze osteopaat bekijkt dan ook de bewegingsmogelijkheid van alle interne systemen en speurt bewegingsbeperkingen op die een verband kunnen hebben met je klacht.


Onze wellnessbehandelingen bekijken en boeken?
Klik dan op de onderstaande knop!

Book On MyTime

VITALISÉ PORTUGAL

Vale Rabelho | Gale, Albufeira 8200-428, Portugal
+31 652 860 800
info@vitaliseportugal.nl

zoover
IN DE PERS

De Telegraaf Goed Gevoel My Weekly Top Santé Condé Nast Traveler feeling Irish Examiner De Telegraaf Vrouw libelle Men's Health Gloss

Vind ons via | | |
© 2020 | Vitalisé Portugal