Jerk spiced Portobello champignons met bloemkoolrijst en mango salsa

1 portie

 

Portobello champignons

Ingrediënten

  • 2 grote portobello champignons, in 3 of 4 stukken gesneden
  • 2 theelepepels jerk seasoning=marinade (zie recept ´Jamaican Jerk Seasoning Blend´)
  • 2 theelepels gesmolten kokosolie
  • 1 knoflookteentje, geraspt
  • 1 stukje gember (ter grootte van duim), geraspt
  • 2 eetlepels tamari
  • 2 theelepels limoensap

Bloemkool rijst

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (grof geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • blaadjes tijm van twee takjes
  • 1 kruidnagel
  • ¼ theelepel (himalaya)zout
  • 1 eetlepel limoensap

Mango salsa

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango, in kleine blokjes
  • 1 theelepel koriander, fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden rode ui
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 snufje (himalaya)zout

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar, behalve de champignons (zie gedeelte  ´portobello champignons ingrediënten´ en recept ´Jamaican Jerk seasoning blend´).
  2. Leg de stukken champignon in de marinade en laat deze daar een uur in liggen.
  3. Droog op 46ºc gedurende 3 uur. (Als je geen droogoven hebt, marineer dan de avond voordat je serveert. Bak in dat geval de Portobello op 200 graden 15 a 20 minuten).
  4. Rasp alle ingrediënten van de ´bloemkool rijst´ tot deze een rijst-achtige consistentie hebben.
  5. Meng alle ´mango salsa´ ingrediënten in een kom en serveer met de champignons en rijst.

Jamaican Jerk Seasoning Blend

 

Voor ½ cup

Voorbereidingstijd 5 min.

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 2 theelepels agave siroop
  • 2 theelepels himalaya zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ¼ theelepel kaneel

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten en bewaar deze in een afgesloten bakje (tot 3 maanden)

image_pdfimage_print
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x