sate

Tofu saté met komkommer salade

2 porties

Voorbereidingstijd: 30 min. Kook (=rust)tijd 30 min.

 

Deel 1

Ingrediënten

  • 400 gr tofu
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel kurkuma
  • 15 gr gember
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe de sesamolie, sojasaus, agavesiroop,  

komijn, koriander en kurkuma in een schaal en roer om alles goed te mengen.

Rasp de gember en knoflook direct boven de schaal en doe daar de tofu bij zodat deze    bedekt raakt met de saus. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Als je tijd hebt kun je de tofu langer laten marineren zodat deze nog smaakvoller wordt.

 

Deel 2

Ingrediënten

  • 200 gr komkommer
  • 8 radijsjes
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • ½ limoen
  • ½ chilipeper
  • 1 eetlepel sesamolie (van geroosterde sesamzaadjes)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • (himalaya)zout
  • peper

Bereidingswijze

Snijd ondertussen de komkommer, radijs en sjalot in dunne plakjes. Doe deze in een grote kom. Doe er rijstazijn, de schil en de helft van een limoen bij. Voeg dan ook de fijn gesneden chilipeper,  sesamolie, sojasaus en de sesamzaadjes toe. Meng alles door te roeren en breng op smaak met zout en peper. Doe er gesneden groenten bij, meng met de dressing en laat de smaken erin trekken tot je serveert.

 

Deel 3

Ingrediënten

  • 5 eetlepels romige pindakaas
  • 5 eetepels kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel limoensap
  • chilli vlokken

Voor de pindasaus mix je de (romige) pindakaas met de kokosmelk, sojasaus, agave- siroop en limoensap in een kom. Doe er naar smaak de chili vlokken bij.

 

Deel 4

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 satéstokjes/houten spiezen-gril/koekenpan

Rijg de stukjes tofu op de spiezen. Verhit een klein beetje olijfolie in de grillpan of een koekenpan. Bak de tofu spiezen tot ze aan alle kanten bruin zijn.

 

Deel 5 (laatste deel)

Ingrediënten

  • koriander
  • sesamolie

Serveer de tofu spiezen met de pinda dip en de komkommer- en radijs-salade.  Bestrooi met gehakte koriander en sesamzaadjes.

image_pdfimage_print
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x