preisoep

Preisoep

Voor 6 tot 8 personen

Voorbereiding: 20 min. Kooktijd 40 min.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels extra-vierge olijfolie, verdeeld
  • 4 cups gesneden prei,  alleen de witte e licht groene stukken (ongeveer 3 grote preien)
  • ¾ theelepel himalaya zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cups groentenbouillon
  • 1 ½ cups gekookte witte bonen, gewassen en uitgelekt
  • vers gemalen zwarte peper
  • gehakte pijnboompitten en peterselie voor de garnering, optioneel
  • vlokjes rode peper, optioneel

Bereidingswijze

1. Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op een matig vuur. Voeg de preien, zout en wat van de gemalen peper toe. Fruit de ui gedurende 6 tot 8 minuten, tot deze zacht wordt.

2. Voeg de knoflook toe, roer en laat nog 2 minuten koken. Voeg dan de bouillon en witte bonen toe. Breng tot een kookpunt, zet het vuur lager en laat zonder deksel 30 minuten sudderen.

3. Laat alles iets afkoelen. Doe daarna de soep in een een blender en mix deze met de resterende lepel olijfolie. Blend tot je een gladde soep hebt (wanneer nodig in meerdere keren). Breng op smaak met de gehakte pijnboompitten, peterselie en de rode peper vlokjes. Sprenkel naar wens nog wat extra olijfolie op de soep.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post