Lentels + onion soup (66)

Soep van ui en linzen

Dit heb je nodig

1 kg uien

4 soeplepels olijfolie

1,5 theelepel tijm

5 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

peper

1,250 l bouillon

100 gr rode linzen

Zo ga je te werk

Begin met het snijden van de ui in ringen.

Doe dan een pan op het vuur met een behoorlijke scheut olijfolie. Laat de olijf warm worden en voeg de uien toe.

Doe er de tijm, de knoflook en de peper bij en roer tot de ui zacht wordt en karamelliseert, op een medium vuur gedurende 35/40 minuten.

Voeg de laurierblaadjes en de bouillon toe en laat het geheel koken.

Nu doe je er de linzen bij en laat je de soep koken op een laag vuur gedurende ongeveer 25 minuten.

Roer af en toe en haal tot slot de laurierblaadjes uit de soep.

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x