Untitled design (7)

Recept: Gegrilde groenten met manchego en basilicum

Ingrediënten (voor 4-6 personen)
● 1 gele + 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten, in 4 stukken
● 1 kleine rode ui, helften in dikke stukken snijden
● 1 courgette, in lengte gehalveerd en plakjes van circa 1 cm
● 3 tenen knoflook, heel maar ontveld
● Extra vierge olijfolie
● 400-450 gr kikkererwten, uit pot of blik, uitgelekt
● 2 eetlepels balsamico
● 2 eetlepels basilicum, vers en fijngehakt
● Zwarte peper (molen)
● 1 flinke hand geraspte manchego


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Meng de paprika, rode ui, courgette en knoflook in een schaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Schep de groentemix op een bakplaat en bak voor circa 20 minuten in de oven. Schep ondertussen af en toe om. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en schep de groenten in een schaal. Voeg hier vervolgens de kikkererwten, balsamico, basilicum en een klein scheutje olijfolie aan toe. Check de knoflooktenen! Misschien kun je ze in stukjes snijden of pers ze boven het mengsel. Schep het geheel dan nog even lekker door elkaar. Bestrooi met de manchego en serveer. Je kunt deze salade ook in de koelkast bewaren. Ook lekker met ronde rijst trouwens!

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x