Schermafbeelding 2020-02-25 om 16.37.36

Zoete Aardappel-Wafels met Bosbessensaus

Bereidingstijd 15 MIN | Kooktijd 20 MIN

Ingrediënten (voor 2 à 3 stuks) 

  • 1 el lijnzaadmeel (gemalen lijnzaadjes) + 2,5 el water
  • 1,5 cup havervlokken
  • 1 medium zoete aardappel (gepureerd)
  • 0,5 cup amandelmelk
  • 2 el + 1 tl tapioca bloem
  • 2 el agavesiroop of maple siroop
  • 1 el bakpoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl zout
  • 1 cup bosbessen, vers of diepgevroren
  • 0,5 cup water

Bereidingswijze 

Doe het lijnzaadmeel met water in een kleine kom. Zet 10 tot 15 minuten aan de kant.
Verwarm het wafelijzer en vet het in.
Doe het lijnzaadmeel met de havervlokken, zoete aardappel puree, amandelmelk, 2 el tapioca bloem, agavesiroop, bakpoeder, 2 tl vanille extract, kaneel en zout in de blender. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
Doe het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Doe de bosbessen in een sauspan en voeg 1 tl tapioca bloem, 1 tl vanille extract en 0,5 cup water toe. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus is indikt. Voeg indien nodig nog wat water toe.
Serveer de wafels warm met de bosbessensaus als topping. De wafels zijn 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post