woman-drinking-water-1458671

Gezondheidstrend onder de loep: intermittent drinking

Intermittent fasting, daar hebben we ondertussen allemaal al eens van gehoord. Relatief nieuw in gezondheidsland: intermittent drinking. Wat houdt dit precies in en is het wel gezond? Wij zochten het uit!

Wat moeten we verstaan onder ‘intermittent drinking’?

Net zoals bij intermittent fasting ga je hier te werk volgens de klok. Op bepaalde momenten van de dag mag je drinken, op anderen niet. Begin dit proces rustig aan en begin de periodes waarin je niet drinkt niet langer te maken dan vijf uur. Wetenschappers die achter deze methode staan vertrekken vanuit het gedachtegoed ‘ons lichaam is niet gemaakt om continu te eten, waarom dan wel om continu te drinken?’ Tip: last van hoofdpijn of concentratieproblemen? Twijfel dan niet en neem zo snel mogelijk een slokje water. Elk lichaam reageert namelijk anders op deze methode.

 De resultaten op je gezondheid

De resultaten van intermittent drinking zijn bijna net zo significant als die van fasting. Door een plotse toevoer van water kan je lichaam verschillende vitaminen en mineralen beter opnemen omdat je je lichaam flusht. Onderzoek toonde aan dat deze methode zorgt voor minder stress, een lagere ontstekingsgraad, een sterker immuunsysteem en positieve effecten op je cardiovasculair systeem.

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x