Schermafbeelding 2020-02-25 om 16.37.29

Vegan Ketchup

Bereidingstijd 30 MIN | Kooktijd 15 MIN

Ingrediënten 

  • 1 el olijfolie
  • 3 kleine uien (fijn gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 140 g tomatenpassata (geen toegevoegd zout en bij voorkeur biologisch)
  • 3 el appelciderazijn
  • 150 g tomatenpuree (bij voorkeur biologisch)
  • 0,5 el agavesiroop
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper

Bereidingswijze 

Verhit de olijfolie in een pan op een matig vuur.
Voeg de uien, knoflook en het paprikapoeder toe. 3. Bak 3 tot 4 minuten tot de uien zachter zijn.
Verlaag het vuur en voeg al roerend de tomatenpassata en appelciderazijn toe. Laat het 1-2 minuten inkoken, terwijl je met een lepel of spatel blijft roeren.
Voeg al roerend de tomatenpuree, agavesiroop en gedroogde oregano toe.
Laat nog 2 minuten op laag vuur sudderen, tot de saus is ingedikt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Haal het mengsel van het vuur en mix in een blender tot een gladde saus.
Je kunt de ketchup een week bewaren in de koelkast. Je kunt het recept ook maken zonder de agavesiroop.
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post